Wel­doe­ner ver­stopt elke dag 10 euro: Wil blije gezich­ten zien”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een man uit de buurt van Kortrijk wil vooral blije en gelukkige mensen zien. En daarom verstopt hij elke dag een briefje van 10 euro ergens in Vlaanderen.

Hij verstopt de biljetten, post de locatie op sociale media en wacht dan op afstand af. Zijn ‘Cash Catch Belgium’-accounts op Instagram en TikTok hebben duizenden volgers, en die zijn er telkens als de kippen bij, op zoek naar geluk. Vandaag was Harelbeke aan de beurt.

De mysterieuze weldoener zelf woont in de buurt van Kortrijk, maar hij blijft liever anoniem. Zijn vader is zwaar ziek, elke afleiding is dus welkom, ook op sociale media. “Als ik die gezichten zie als ze de centjes vinden, zij zijn happy, ik ben dan ook happy. Dat is instant happiness, dus voilà. De video's die mij aanspreken, die bij mij blijven hangen, zijn echte video's, echte reacties, blije reacties. En doe daar een beetje humor bij en geld, en dan heb je iets viraals. Ik dacht: ik ga dat eens doen.”

De man heeft 25.000 volgers op Instagram en bijna 3.500 op TikTok. De 10 euro was vandaag snel weg, veel pechvogels kwamen te laat. Maar al die gelukzoekers hoeven nog niet op te geven: de man achter Cash Cath Belgium wil nog wel even doorgaan.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Ben Storme