Nieuws

Water Gaver­beek trekt lang­zaam weg, maar zand­zak­jes blij­ven voor­lo­pig liggen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de meeste plaatsen is de wateroverlast door de hevige regen van de voorbije dagen onder controle. Toch zijn de problemen nog niet overal voorbij en staan hier en daar nog straten en weiden blank. Dat is ondermeer zo in Deerlijk, in de buurt van de Gaverbeek. Ook daar trekt het water langzaam weg, toch blijft de brandweer waakzaam met nieuwe regen vanavond.

Volgens burgemeester Claude Croes is de situatie in Deerlijk onder controle. De gemeente maakt nu een inventaris op van alle plaatsen die geconfronteerd werden met wateroverlast. Op die manier wil Deerlijk lessen trekken voor de toekomst. "Wij kennen een aantal gevoelige plaatsen in de gemeente, maar er waren er gisteren veel meer. Als we dat in kaart brengen, moeten we samenzitten, al dan niet met hogere overheden en technische mensen om te zien wat er nog beter kan in de toekomst", vertelt Croes. 

Zandzakjes blijven voorlopig liggen

Met de voorspelde regen blijven het alsnog bange uren voor wie in de buurt van kritieke waterlopen woont. Bij Stefanie en Lorenz blijven de zandzakjes voorlopig nog liggen. Het water stond gisteren tot tegen de voordeur, maar het kwam net niet binnen. De kelder en de stal liepen wel onder. Hun paard en pony verplaatsten ze daarom noodgedwongen op een kar. 

"Het water kwam de hangar heel snel binnen en stond zo'n 20 centimeter hoog. Voor die dieren was het helemaal geen optie om te blijven staan in de stal. We zijn er hoe dan ook op voorzien voor mocht het water weer veel dichter komen."

Stefanie Vanneste
Andy Debo
Celien Tanghe