Nieuws

Ware­gem en Ieper heb­ben met kerst een ijspiste

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tijdens de eindejaarsperiode zal je op veel plaatsen weer kunnen schaatsen op een echte ijsbaan. Vorig jaar kon dat vaak niet, omdat steden en gemeenten wilden besparen op de hoge energiekosten. Maar nu zijn de prijzen weer gezakt, en dus komen de schaatspistes terug. En dat is belangrijk, want alternatieven zoals rolschaatsen in Waregem of kerstiglo’s in Ieper lokten weinig bezoekers.

Diego Desmadryl, schepen van evenementen Ieper: "De energieprijzen zijn nu terug op peil. Je moet rekenen dat wij jaarlijks 10.000 euro uitbesteden aan energie voor onze schaatspiste. Vorig jaar zou dat tussen de 40.000 en de 45.000 euro geweest zijn. Dat was niet haalbaar, maar die 10.000 euro hebben we er zeker voor over."

Investering die rendeert

Want het is een investering die zich terugbetaalt, klinkt het. In Ieper mikken ze op 12.000 schaatsers. En dat is een goeie zaak ook voor de plaatselijke horeca. 

Ook in Roeselare en Waregem kan je weer schaatsen. Vorig jaar kozen zij nog voor een rolschaatspiste, die op weinig enthousiasme kon rekenen. In Oostende en Brugge kon je vorig jaar al schaatsen, dat blijft zo. Kortrijk moet nog beslissen wat ze gaan doen.

Redactie