Nieuws

Goed nieuws op Dag van de Vrij­wil­li­ger: nieuw die­ren­asiel voor Roeselare

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vrijwilligers zijn in heel veel organisaties en sectoren actief en vaak ook onmisbaar. En vandaag zijn ze op veel plaatsen in de bloemetjes gezet, op de Dag van de Vrijwilliger. Ook in het dierenasiel in Roeselare.

Kris komt zowat elke dag naar het dierenasiel in Roeselare. Zijn hulp onmisbaar.

"Ik ben hier iedere dag, of toch zes dagen in de week voor volledige hondenverzorging", zegt Kris.

"Van het eten geven tot de kennels kuisen, tot bezig zijn met de honden, spelen, gaan wandelen. Eigenlijk alles wat met de honden te maken heeft. Ik denk dat ze ons enorm dankbaar zijn. Ze zeggen zelf, zonder vrijwilligers kan het assiel niet draaien, hé."

Ook Jotti zou haar werk in het asiel niet meer kunnen missen, en raadt de job aan voor iedereen die van dieren houdt.

"Als je twijfelt zeker en vast gewoon doen, want dan ga je zeker wel je voldoening daaruit halen. En mocht je er niet over nadenken, denk er zeker eens over na want zoals ik al eerder zei: je steunt er een goed doel mee. En ja, de liefde dat je terugkrijgt van de dieren, dat is echt voelbaar en dat gaat tot in het binnenste van je hart."

Nieuw dierenasiel

Naast een nieuwe outfit krijgen de vrijwilligers trouwens nog meer goed nieuws: de stad Roeselare maakt werk van een nieuw dierenasiel.

Matthijs Samyn, schepen van Dierenwelzijn in Roeselare: "De huidige locatie op zich is te verouderd en we zijn momenteel nog aan het spreken met de buren, want participatie is daar wel heel belangrijk.

De plannen zijn er. Wij hebben ook al heel veel input gehad en normaal gezien gaan we in januari terug naar de buurt om deze plannen wat de verduidelijken om dan in het voorjaar van 2024 te starten aan de vergunningsprocedure."

Celien Tanghe