Nieuws
 | update 

Voor­uit Zwe­ve­gem stelt lijst met 26 nieu­we gezich­ten” voor

Vooruit Zwevegem 2024

Een zo goed als volledig nieuwe start voor Vooruit in Zwevegem. In 2018 nog als Sp.a, zes jaar later staan er nog maar drie mensen die toen op de lijst stonden nu ook op de lijst. Met 26 nieuwe namen willen ze vol meedingen naar bestuur in Zwevegem. 

Lijsttrekker Mieke Eggermont, huidig penningmeester Hilde Bouckenooghe en Lucrece Vervaeck: dat zijn de drie overgebleven kandidaten uit 2018. Voor de rest allemaal nieuwe namen op de 29-koppige lijst: "Een volledige lijst kunnen voorstellen, nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost" aldus Mieke Eggermont.

Een greep uit de lijst

De oudste kandidaat is 74 jaar. Voorzitster Britt Hennion is de jongste telg met 20 lentes, zij duwt de lijst. met 14 vrouwen en 15 mannen is er een mooi genderevenwicht op de lijst. Er is ook een regionaal evenwicht, want 15 kandidaten komen uit Zwevegem, de veertien andere kandidaten leven verspreid over de deelgemeenten. 

Vol voor beleidsdeelname

Vooruit Zwevegem trekt met drie speerpunten naar de verkiezingen: sociaal, wonen en mobiliteit: "de focus zal liggen op openbaar vervoer, die moet eenvoudiger en betaalbaar zijn", zegt Eggermont. 

We gaan met onze ploeg voor beleidsdeelname

Mieke Eggermont - Lijsttrekker Vooruit Zwevegem

Tot slot benadrukt Eggermont ze dat ze met de nieuwe ploeg gaan voor beleidsdeelname in Zwevegem: "Bij de bovenlokale verkiezingen hebben we een mooie score gehaald in Zwevegem. We gaan met 3.3% vooruit op de Vlaamse lijst en groeien met 3.9% op de federale lijst, dat gaf ons een boost. De Zwevegemse kiezer zal straks bepalen hoe de bestuursploeg eruit zal zien, maar wij vliegen er de komende maanden alvast in." 

Brian Dewulf