Nieuws

Vil­la Zon­ne­dae­le wordt na reno­va­tie ontmoetingsplaats

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zonnebeke zal Villa Zonnedaele grondig laten renoveren. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor zowel inwoners van Zonnebeke als voor bezoekers.

Naast een grondige renovatie is er ook één grote vernieuwing, aan de buitenkant komt er een inkompaviljoen. Dat wordt grotendeels uit glas opgetrokken. Dat werkt uitnodigend en zo blijft ook de originele gevel intact en goed te zien. Bovenop het paviljoen wordt een groen terras voorzien. Binnenin komt er een buurtsalon, een ceremoniële ruimte en een workshopruimte. De opening is voorzien voor eind 2024.

Het Landhuis, de statige woning van de familie Iweins, werd in 2011 door de gemeente Zonnebeke aangekocht bij de uitbreiding van het kasteelpark. In 2015 werd het ondergebracht bij het patrimonium van het Autonoom Gemeentebedrijf Memorial Museum Passchendaele 1917. De voorbije jaren werd het Landhuis occasioneel gebruikt voor tentoonstellingen en workshops.

De ligging van het Landhuis is alvast uniek: midden het kasteelpark met vlakbij het museum, de loopgraven, de poppy-tuinen, de bibliotheek, de vijver, de wandelpaden en het avonturenparcours voor de jeugd.

Ben Storme