Bouw­be­drijf Ver­helst wil bete­re sen­si­bi­li­se­ring voor cyberaanvallen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Oudenburgs bouwbedrijf Verhelst doet een oproep naar andere bedrijven om zich voldoende te wapenen tegen cyberaanvallen. Het bedrijf is namelijk zelf slachtoffer van hackers en de gevolgen daarvan zijn nog niet van de baan.

Back-up vernietigd en vraag om losgeld

11 oktober zal voor groep Verhelst voor altijd geassocieerd worden met de cyberaanval. Het bedrijf lag die dag volledig stil en alle computers waren onbruikbaar. De hackers vernietigden bovendien alle back-upgegevens en eisten vervolgens losgeld. Dat was op geen enkel moment een optie, maar zo was het bedrijf wel gedwongen om helemaal opnieuw te beginnen.

Verhelst oudenburg 5
Nieuws

Cyberaanval op Oudenburgs bouwbedrijf Verhelst

"Zelfs als je dat zou overwegen, losgeld betalen of zoiets, het geeft geen garantie op de kwaliteit van je netwerk dat je terugkrijgt."

Hans De Keyser - Verhelst Groep Oudenburg

Het bouwbedrijf heeft inmiddels een klacht ingediend tegen de daders, maar vreest dat dit weinig effect zal hebben. De groep wil andere bedrijven bewust maken van de gevaren en kijkt ook naar de overheid voor ondersteuning. Volgens Verhelst ligt de focus van de overheid te veel op het individu, wat grote bedrijven te weinig maatregelen doet nemen tegen cyberaanvallen.

Stefaan Kerger
Ben Storme