Nieuws

Veel jon­ge­ren te laat op school door glad­de wegen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gladde wegen hebben deze morgen voor verkeershinder gezorgd. Ook voor wie zich met de fiets verplaatste was het uitkijken. Heel wat leerlingen kwamen te laat op school en sommigen maakten onderweg ook een slippertje. Bij Rhizo campus Onze-Lieve-Vrouw-van-Vlaanderen in Kortrijk waren zo'n 75 jongeren niet op tijd op in de les door het winterse weer.

Damiano Vervaeke, leerling: "In de stad, door het centrum was het redelijk gevaar. Op de weg waar veel auto's rijden was het niet zo glad. Ik heb wel één fietser zien uitglijden. Het is wel dus opletten op de weg."

Sommige ouders brengen uitzonderlijk hun kind met de wagen. Felix Maroy: "Mijn papa heeft me gevoerd met de auto en ik heb nu nog een klein stukje met de fiets gereden. Maar het is echt glad en ik ben al bijna uitgegleden."

Uitzonderlijk veel laatkomers

Veel leerlingen komen te laat op school. Nele Vandenheede, Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen: "We hadden vanmorgen  104 afwezige leerlingen. 70 daarvan zijn intussen toegekomen. Zij hebben zich komen aanmelden dat ze te laat zijn door de sneeuw en de gladheid. Er zullen ook nog wat zieke leerlingen zijn. Ik denk niet dat er leerlingen echt afwezig zijn door de sneeuwval. Maar zoveel laatkomers is toch uitzonderlijk. Normaal
zijn het er vijf of tien per dag. Nu is dat toch wel een uitzondering."

Drie keer te laat betekent in deze school een week lang je extra vroeg aanmelden op het secretariaat, maar deze keer telt alvast niet mee.

De redactie