Nieuws

Vader en zoon over­le­den na CO-intoxi­ca­tie, ande­re zoon in coma

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zaterdagochtend is een gezin met drie zonen in Hooglede bewusteloos aangetroffen na een CO-intoxicatie. De vader en zijn zestienjarige zoon zijn overleden. De andere drie gezinsleden worden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

Nadat de ouders niet zijn komen opdagen op een geplande afspraak is alarm geslagen. Om iets voor tien uur is het gezin door de hulpdiensten aangetroffen in de Honzebroekstraat in Hooglede, bij Roeselare. Het parket en de wetsdokter zijn ter plaatse. 

"Dat hakt er behoorlijk in, vooral als vader van een gezin met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie", zegt burgemeester Frederik Demeyere. 

De ouders van het gezin zijn zaakvoerders van het Roeselaarse familiebedrijf Sidegro voor onder meer afbraakwerken en containerverhuur. 

Update

De moeder en jongste zoon (9) hebben een tijd in de decompressiekamer gelegen, maar zijn nu terug thuis. De middelste zoon (14) wordt nog zeker tot na het weekend in een kunstmatige coma gehouden.

De precieze oorzaak van de CO-vergiftiging in een woning in de Honzebroekstraat in Hooglede is nog niet bekend. Er wordt onder meer onderzocht of de pelletkachel aan de basis van de CO-vergiftiging lag. 

 

 

De redactie