Nieuws
 | update 

Uit­ver­koop Fun: 200 koop­jes­ja­gers staan voor ope­nings­tijd aan te schui­ven, poli­tie moet tussenkomen

Fun

De uitverkoop bij Fun is vanmorgen begonnen. In Roeselare was het alvast aanschuiven. Voor openingstijd stonden zo'n 200 koopjesjagers te wachten. De speelgoedwinkelketen zit in financiële problemen en wil zo de lonen van de meer dan 200 werknemers uitbetalen. Maar nog voor de start waren al heel wat rekken leeg.

Fun, ontstaan uit het Coemancenter uit Aartrijke, maakt al jaren verlies en kan het tij niet keren. In 2022 maakte de groep een verlies van 10 miljoen euro. Volgens directie is dat te wijten aan de populaire internetwinkels zoals Amazon.

In West-Vlaanderen zijn er 7 Fun-winkels.

Koopjes

De keten moet op zoek naar een overnemer, maar wil met de uitverkoop de lonen van de werknemers uitbetalen. Ook enkele jaren geleden was er een gelijkaardige situatie bij schoenenwinkel Brantano, dat zorgde toen voor een stormloop in de winkel.

Fun Brugge
Nieuws

Noodlijdende winkelketen Fun op zoek naar overnemer, in West-Vlaanderen 7 winkels

Lange wachtrij

Zaterdag al waren bepaalde rekken in de fun leeg, vooral Lego is in trek. Mensen die nu echt op zoek zijn naar koopjes, komen soms van een kale reis terug. "De kindjes hebben een lijstje gemaakt, maar dat is al allemaal weg. Jammer, maar helaas", zegt een van de nieuwsgierigen.

De uitverkoop start voorlopig met een algemene korting van 30 procent op alles. Aan de kassa vormde zich vanmorgen een lange wachtrij. Je moest er tot een halfuur aanschuiven. De politie moest zelfs even tussenkomen omdat er een discussie was ontstaan in de wachtrij. De politie moest de gemoederen bedaren. In Roeselare ging de winkel ook al na een half uur even dicht, omdat het te druk werd.

Bezorgdheid werknemers

Ook de werknemers zitten met heel wat vragen. "Uit de uitverkoop moet blijken of er voldoende middelen zijn om de lonen op het einde van de maand te betalen. Intussen is er een snelle zoektocht naar een overnemer. De vraag zal zijn waar en wanneer zal men die kunnen vinden", zet Erika Lambert van ACV Puls.

De uitverkoop duurt normaal drie weken.

Fun
Fun2
Fun3
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere