Nieuws
 | update 

Nood­lij­den­de win­kel­ke­ten Fun op zoek naar over­ne­mer, in West-Vlaan­de­ren 7 winkels

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Winkelketen Fun maakt zich klaar voor een grootse uitverkoop vanaf volgende week, zodat het de lonen van de meer dan 200 werknemers kan betalen. De onrust bij de ruim 200 werknemers is groot. De vakbond hoopt dat de geplande uitverkoop, vanaf volgende week, ordentelijk verloopt.

Fun, ontstaan uit het Coemancenter uit Aartrijke, maakt al jaren verlies en kan het tij niet keren. In 2022 maakte de groep een verlies van 10 miljoen euro. In West-Vlaanderen zijn er 7 Fun-winkels. Ook in Ieper zit het
winkelpersoneel met veel vragen. Erika Lambert, ACV Puls: "Er is heel veel bezorgdheid. Er zal een uitverkoop starten vanaf dinsdag hier in Ieper. Daaruit moet blijken of men voldoende middelen haalt om de lonen op het einde van de maand te betalen. Intussen is er een snelle zoektocht naar een overnemer. De vraag zal zijn waar en wanneer zal men die kunnen vinden?"

Faillissement dreigt

Vijf jaar geleden kwam Fun in handen van een Waalse groep, maar de rode cijfers bleven. Intussen verdween ook het distributiecentrum in Oostkamp. Naast speelgoed en babyspullen verkoopt de keten tegenwoordig ook kledij, ondergoed, cosmetica en decoratie. 

Op de hoofdzetel in Brugge zijn ze karig met commentaar. Hier wijten ze de problemen aan onlineshops zoals Amazon en Bol.com.

Voor de Fun-winkel in Torhout lijken de dagen alvast geteld. De winkelruimte staat op immosites al te huur. De uitverkoop duurt al zeker drie weken.

Belga
Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.