Nieuws
 | update 

Twee West-Vlaam­se schrijf­sters maken kans op gere­no­meer­de Libris Lite­ra­tuur Prijs

2023-05-23 00:00:00 - Maud Vanhauwaert is nieuwe huisschrijver van KU Leuven

De achttien titels van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2024 zijn bekend. Op de lijst prijken ook twee West-Vlamingen: Caro van Thuyne uit Torhout is genomineerd met 'Bloedzang' en Maud Vanhauwaert uit Veurne maakt kans op de prijs voor haar werk 'Tosca'.

De andere genomineerden zijn allemaal Nederlanders. Het gaat om Cobi van Baars ('De onbedoelden'), Sacha Bronwasser ('Luister'), Ramy El-Dardiry ('Tussen morgenzee en avondland'), Rob van Essen ('Ik kom hier nog op terug'), Paul Gellings ('Terug naar de Stichtstraat'), Esther Gerritsen ('Gebied 19'), Elodie Heloise ('Blauwe tomaten'), Roxane van Iperen ('Dat beloof ik'), Gilles van der Loo ('Café Dorian'), Renée van Marissing ('Gelukkige dagen'), Marente de Moor ('De schoft'), Frank Nellen ('De onzichtbaren'), Richard Osinga ('Munt'), David Pefko ('De Gebroeders Maxilari'), Ilja Leonard Pfeijffer ('Alkibiades') en Tommy Wieringa ('Nirwana').

De longlist werd gekozen uit 189 inzendingen. De jury van de Libris Literatuur Prijs wordt voorgezeten door Kim Putters en bestaat daarnaast nog uit Dalilla Hermans, Lisa Kuitert, Joep van Ruiten en Vamba Sherif.

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs zal worden bekendgemaakt op 11 maart, in het Nederlandse programma Nieuwsuur. De winnaar zal op 13 mei bekend zijn.

De Libris Literatuur Prijs bekroont elk jaar de beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. De prijs is goed voor 50.000 euro en een bronzen legpenning. De zes genomineerden op de shortlist ontvangen elk 2.500 euro.

Belga
Celien Tanghe