Nieuws

Ten­toon­stel­ling werpt blik op reno­va­tie­pro­ject Wat­son 3

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Onder de Nieuwe Gaanderijen in Oostende loopt  een fototentoonstelling over het renovatieproject WATSON 3, een maritieme reddingsboot. De tentoonstelling zet de grote inzet van de vrijwilligers van Restart in de kijker.

Zij startten vier jaar geleden om de historische reddingsboot van de sloop te redden en er een maritiem erfgoedpareltje van te maken. Ieder weekend kan je dit enthousiaste team van Restart in hun loods in de Oostendse achterhaven aan het werk zien.

UNIEKE STAALTJE SCHEEPSBOUW

De WATSON voerde vanuit Oostende meer dan 1200 reddingsacties uit. Het is één van de drie reddingsboten die tot 1980 vanuit onze kusthavens werden ingezet voor hulp op zee. Watson is de naam van de Britse scheepsbouwer van dit uniek hoogstandje van scheepsbouw.

De reddingsboot werd helemaal uitgekleed. Nu is de heropbouw bezig. Restart krijgt daarvoor steun van Vlaanderen en Oostende. Maar is nog op zoek naar 200.000 euro om de WATSON varensklaar te maken voor een nieuwe carrière. 

2023-01-22 00:00:00 - Tentoonstelling werpt blik op renovatieproject Watson 3 - whatsapp_image_2023-01-21_at_10.39.26.jpeg
Brian Dewulf
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville