Nieuws
 | update 

Stu­den­ten haar­tooi ope­nen pop-upkap­sa­lon in asiel­cen­trum: Inte­res­san­te leerdag”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Studenten uit de kappersopleiding van het Calmeyn Atheneum in De Panne knippen vandaag haar in het opvangcentrum voor asielzoekers in Koksijde. De school zoekt het hele jaar door mensen die hun haar willen laten verzorgen om te oefenen. 

Een leerling die zelf in het asielcentrum woonde, kwam op het idee om daar langs te gaan om mensen hun haar te knippen. In het asielcentrum van Koksijde verblijven momenteel 300 mensen. 

Alle haartypes

Voor de studenten haartooi is het best een interessante dag om in het asielcentrum haar te knippen. Zo maken ze kennis met verschillende haartypes, zoals afro, want dat is toch helemaal anders om te verzorgen. Ook de talenkennis komt hier van pas. Vanmorgen was het de beurt aan de heren, vanmiddag komen ook meisjes, dames en kindjes langs.

Het is een win-win voor zowel de studenten, als voor de bewoners van het asielcentrum. Want je laten verwennen door een fijne kapbeurt, wie heeft dat nu niet graag? "Het is zeer prettig. De kappers doen het heel goed. Ik mag niet klagen", vertelt Ismaël Kolasinac.

Ook Fedasil zelf is blij met het initiatief in het centrum. Ze investeren veel in opleiding en onderwijs voor de bewoners. Hoe meer ze in contact komen met beroepen en de wereld buiten het centrum hoe beter.

De redactie