Nieuws

Stand-up come­di­an Hans Coo­ls ver­koopt zes maal zaal Cine­ma De Kei­zer uit in thuis­ba­sis Lichtervelde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hoe doet hij het toch, de West-Vlaamse stand-up comedian Hans Cools, om overal volle zalen te trekken en telkens alle voorstellingen uit te verkopen? Nu ook weer in Lichtervelde, zijn thuisbasis, zes shows in de legendarische Cinema De Keizer, allemaal uitverkocht. En gisteravond was het de eerste in de reeks.

Deze maand treedt hij ook nog 5 keer op in Ieper. Maar alle tickets zijn al lang de deur uit. Hans Coos zet iedereen voortdurend op het verkeerde been en gooit zonder complexen gênante gedachten in het publiek.

Hans Cools: "Dat is wel een reactie, die ik dikwijls krijg na de show van mensen: 'Amai, dat nog eens iemand die durft zeggen wat wij denken'. Het is niet bewust dat ik daarnaar op zoek ga, maar dat is vaak de reactie die ik krijg."

"Ik heb ooit wel eens, toen ik begon, in het Nederlands geprobeerd, maar dan voel je wel dat de charme en de authenticiteit weg valt."

Stand-up comedian Hans Cools

In sappig West-Vlaams

Anderhalf uur raast hij door zijn levensverhaal en fileert feilloos de kleine kantjes, die we zelf ook maar al te goed kennen. En dat doet de Lichterveldenaar in keurig West-Vlaams.

"Ook als ik in Antwerpen of Limburg speel, dan ga ik mij misschien een beetje aanpassen", zegt Hans. "De ergste woorden, stutten en slunsen, de typisch West-Vlaamse woorden haal ik er wel uit. Maar ik blijf altijd met een West-Vlaams accent spreken. Ik heb ooit wel eens, toen ik begon, in het Nederlands geprobeerd, maar dan voel je wel dat de charme en de authenticiteit weg valt."

Hans Cools speelt deze maand nog in Lichtervelde, Oostkamp en Ieper, maar alles is uitverkocht.

Stefaan Six