Nieuws
 | update 

Spui­kom­moord: levens­lang voor Ira­ke­se Oos­ten­de­naar die buur­vrouw doodde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge krijgt Khaldoon A. uit Oostende levenslang voor roofmoord. Zijn eigen advocaat had 27 jaar voorgesteld. Gisteravond werd de man al schuldig verklaard aan de roofmoord op zijn buurvrouw.

De hele week lang boog het Brugse assisenhof zich over het traumatische leven van de drugsverslaafde Irakees en de zogenoemde Spuikommoord. Het openbaar ministerie eist een levenslange celstraf. Het motief voor de roofmoord op de vrouw, die in zijn gebouw op de Vuurtorenwijk woonde, is dat hij dringend geld nodig had voor zijn verslaving.

Hij lokte zijn buurvrouw naar zijn appartement, zogezegd om het probleem van een vochtplek aan te kaarten. Maar hij vermoordde haar, sneed haar lichaam in stukken en dumpte dat in plastic zakken in het water. Daarna ging hij met haar bankkaart nog geld afhalen.

Kans op nieuwe feiten

Khaldoon A. kreeg volgens het hof en de juryleden alle mogelijkheden om in België een normaal en goed leven uit te bouwen. Als erkende vluchteling werd hij onder andere geholpen bij huisvesting, werk en opleidingen. "Het feit dat hij al die kansen heeft vergooid door zich te laten gaan in zwaar druggebruik en daardoor in financiële problemen belandde en de onmenselijke gruwelijkheden pleegde." Ten slotte werd opgemerkt dat er volgens de gerechtspsychiater een verhoogde kans is op nieuwe feiten.

Werken aan je oprechtheid

Zoals gebruikelijk werd de veroordeelde nog even toegesproken door de voorzitter. "De maatschappij tolereert niet wat u gedaan hebt. Zeker niet de manier waarop u dat gedaan hebt." Khaldoon A. kreeg de raad om zijn lange periode in de gevangenis zo nuttig mogelijk te gebruiken. "Als je wilt dat de mensen iets voor je doen, moet je zorgen dat je hun vertrouwen krijgt. En dat gaat niet als je herhaaldelijk de mensen beliegt en met gedeeltelijke waarheden afkomt. Het eerste waar je aan dient te werken, is je oprechtheid", klonk het.

Redactie
Belga