Nieuws
 | update 

Assisen­pro­ces gestart tegen Ira­ke­se Oos­ten­de­naar die buur­vrouw ver­moord­de en in Spui­kom dumpte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor het hof van assisen in Brugge is het proces gestart tegen een Irakese Oostendenaar. De 42-jarige man staat terecht voor de roofmoord op Emmy Gebroers, zijn buurvrouw van 67. 

Vier jaar geleden bleek Emmy Gebroers plots verdwenen te zijn. De dochter van Emmy Geboers verwittigde de ochtend van 10 maart 2020 de politie. Ze vertelde dat haar moeder een dag eerder om 14 uur een afspraak in het ziekenhuis had, maar daar niet kwam opdagen. Ook de partner van Gebroers bleek ongerust.

2020-03-11 00:00:00 - Oostende: Man (39) bekent moord op vrouw (68)
Nieuws

Oostende: Man (39) bekent moord op vrouw (68)

Javelgeur

Emmy Geboers zou de middag van haar verdwijning nog een afspraak hebben gehad met een bewoner van de derde verdieping. Khaldoon A. zou over een vochtprobleem geklaagd hebben. Op het appartement van de Irakees stelden de inspecteurs onmiddellijk een opvallende javelgeur vast. In de badkamer ontdekten ze vervolgens heel wat bloedsporen. In de douchebak lag een cuttermes, terwijl er tegen de muur een houten snijplank stond. Naar eigen zeggen had de beschuldigde konijnen geslacht en klaargemaakt op een openbare barbecue aan de Spuikom.

Bewijs Spuikommoord

© Belga

Lichaam in Spuikom en kanaal gedumpt

Uiteindelijk bekende hij dat hij het lichaam van de vrouw in stukken sneed, en in drie plastic zakken in de Spuikom en het kanaal gooide. Maar hij blijft erbij dat hij zijn buurvrouw geenszins wou vermoorden. "Zoals wij ook hebben aangehaald tijdens het proces zelf erkent de cliënt dat door zijn toedoen mevrouw Geboers overleden is maar… Er zijn nog veel onduidelijkheden in het dossier en hopen dat die vragen door de cliënt zullen beantwoord worden", vertelt de advocaat van de beschuldigde, Frederieke Cloet. 

Khaldoon A. riskeert levenslang. Dat hij terechtstaat voor roofmoord komt doordat omdat hij ook geld uit de muur haalde met de bankkaart van het slachtoffer. Volgende week verschijnen bijna 60 getuigen voor het hof en de volksjury. Een arrest volgt ten vroegste donderdag.

Assisenzaal Spuikommoord
Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe