Nieuws

Jury uit­ge­loot op pro­ces over roof­moord in Oostende

2020-03-11 00:00:00 - Oostende: Man (39) bekent moord op vrouw (68) - moord_oostende_0.png

Zes vrouwen en zes mannen zijn deze namiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Khaldoon A. (42). De Iraakse Oostendenaar bracht zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 om het leven. De beschuldigde beroofde zijn slachtoffer ook en sneed haar lichaam zelfs in stukken.

De lokale politie van Oostende startte op 10 maart 2020 een onderzoek naar de verdwijning van Emmy Geboers. Zowel haar dochter als haar partner konden het slachtoffer al sinds de namiddag van 9 maart niet meer bereiken. Vrij snel kwam een andere bewoner van het appartementsgebouw in de Voorhavenlaan als verdachte in het vizier. In het appartement van Khaldoon A. ontdekten de speurders immers heel wat bloedsporen.

2022-01-21 00:00:00 - Man blijft in de cel voor moord op buurvrouw in Oostende
Nieuws

Man blijft in de cel voor moord op buurvrouw in Oostende

Racistische uitspraken

In eerste instantie ontkende de beschuldigde dat hij iets te maken had met de verdwijning van zijn buurvrouw. Op 11 maart bekende hij echter al verantwoordelijk te zijn voor haar dood. De Irakees beweerde dat hij tijdens een discussie over racistische uitspraken een glas tegen haar hoofd had gegooid. Vervolgens sneed hij haar lichaam in stukken, waarna hij de stoffelijke resten dumpte in de nabijgelegen Spuikom en in het kanaal. Slechts een beperkt deel van het stoffelijk overschot kon nog aangetroffen worden in de Spuikom.

Psychische problemen

Tijdens het onderzoek beweerde A. dat hij met psychische problemen kampte. De gerechtspsychiaters oordeelden echter dat hij wel degelijk toerekeningsvatbaar is. In die omstandigheden werd hij naar het hof van assisen verwezen voor roofmoord. De beschuldigde beroofde het slachtoffer immers van een sleutelbos, haar identiteitskaart, een iPhone, een iPad, een portefeuille, een handtas en twee bankkaarten.

Levenslang

Het assisenproces gaat op vrijdagochtend 24 mei echt van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Vervolgens zal de beschuldigde uitgebreid verhoord worden door voorzitter Antoon Boyen. Vanaf maandag 27 mei zullen in totaal 58 getuigen aan het woord komen. De uitspraak wordt in principe op vrijdag 31 mei verwacht. Voor roofmoord riskeert Khaldoon A. levenslange opsluiting.

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.