Nieuws

Bur­ge­mees­ter Jab­be­ke vreest meer over­last in cen­trum door beta­len­de vracht­wa­gen­par­king: het wordt nog meer een getto”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De burgemeester van Jabbeke Frank Casteleyn heeft flinke kritiek op de vernieuwde snelwegparking langs de E40 die gisteren is geopend. Omdat vrachtwagenchauffeurs nu moeten betalen om te parkeren, vreest hij dat ze nu vaker in het centrum van Jabbeke gaan staan, en dat ze daar voor overlast gaan zorgen. Overlast die er eigenlijk nu al volop is, zegt Casteleyn.

Niets van regels

De burgemeester van Jabbeke toonde vanmiddag de hondenweide aan het Vlamingveld waar ook het vrijetijdscentrum is. Op de parking naast de weide staat een aantal vrachtwagens. De burgemeester is de overlast beu en vreest dat het alleen maar erger wordt omdat de pas geopende nieuwe snelwegparking met sanitair betalend is eens je er een uur staat. "Het is nu nog te doen, maar in het weekend is het hier echt een getto. Ze komen hier toe. Er komen zelfs ook bestelwagens toe. Er wordt olie ververst. Er is niets van regels."

Parking
Nieuws

Vernieuwde snelwegparking Jabbeke is uitgerust met permanente scanners die controleren op transmigranten

Maar de burgemeester kan zelf weinig doen zegt hij, het Agentschap Wegen en Verkeer is eigenaar van de parking. "Met AWV rond de tafel zitten is heel moeilijk, zelfs voor onze fietspaden is het moeilijk. De fietspaden in Bujumbura zijn beter dan onze fietspaden van AWV langs de gewestwegen."

"De fietspaden in Bujumbura zijn beter dan onze fietspaden van AWV langs de gewestwegen."

Frank Casteleyn, burgemeester Jabbeke

En zelfs als de truckers op grondgebied van de gemeente komen is optreden niet evident. "De parking wordt uitgebreid naar het openbaar domein van de gemeente, waar ze zeker niet mogen staan. Het is daar verboden te parkeren. Ze doen gewoon hun zin. De politie heeft er ook geen vat op. Ze doen de deuren dicht, de gordijntjes gaan toe en het contact is weg."

Redactie