Nieuws

AWV wil over­leg met Jab­be­ke om over­last op truc­kers­par­king in te perken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat met de gemeente Jabbeke samenzitten om overlast van vrachtwagens op de kleine parking Vlamingveld aan te pakken. Burgemeester Frank Casteleyn vreest dat de hinder er alleen nog maar zal toenemen, nu truckers moeten betalen voor de vernieuwde snelwegparking op de E40.

Elke dag staan er heel wat internationale vrachtwagenbestuurders op de truckersparking van het Agentschap Wegen en Verkeer. Deze parking ligt op zo’n 200 meter van de vernieuwde snelwegparking langs de E40, en is helemaal gratis. De randparking is nu voor veel chauffeurs extra aanlokkelijk, want op de vernieuwde parking moeten ze sinds gisteren betalen voor hun parkeerplaats. Frank Casteleyn, burgemeester van Jabbeke, vreest dat de hinder die nu al op de parking voelbaar is, daardoor alleen maar erger zal worden. Op de randparking is er namelijk geen sanitair en zijn er geen camera’s.

Casteleyn1
Nieuws

Burgemeester Jabbeke vreest meer overlast in centrum door betalende vrachtwagenparking: "het wordt nog meer een getto"

Parking ook betalend maken?

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft begrip voor de bezorgheden van de burgemeester, en wil samen met hen op zoek gaan naar een oplossing. “We gaan nu samenzitten met de burgemeester om te kijken hoe we die parking verder kunnen inrichten om de overlast te verminderen. Een onderzoek zal moeten uitwijzen of die parking bijvoorbeeld ook betalend kan worden”, legt Eveline Vandecaetsbeek van het Agentschap uit.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe