Nieuws

Zwem­bad Wer­vik onder de sloophamer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De sloop van het zwembad van Wervik start volgende week. Het zwembad dateert van 1980 en heeft last van betonrot. Er komt een polyvalente zaal in de plaats.

Zwembad wervik 3

"Het grote probleem is betonrot."

Burgemeester Youro Casier over zwembad

Het zwembad sloot al in september 2022. Er was wat protest tegen de sloop, sommigen vinden dit een stukje erfgoed. Maar Wervik heeft geen centen voor een restauratie en ook niet voor een nieuw zwembad. De inwoners kunnen aan een voordelig tarief terecht in de zwembaden van Komen en Menen.

Zwembad wervik 2

Restauratie te duur

Na de sloop van de binnenkant die tot eind juni zal duren, volgt dan de buitenkant. Vanaf 15 september volgt dan de afbraak zelf van het gebouw.

- Hoe lang zal dat duren? "Dat zal twee maanden duren, tot pakweg halfweg november. Dan zou het volledige zwembad moeten afgebroken zijn", vertelt burgemeester Youro Casier. -Niet iedereen is tevreden met de sloop, er is een petitie. Sommigen noemen dit een stukje modernistisch erfgoed.

"Ja inderdaad, dat kopt. Er is wat tegenwind geweest. Het grote probleem is betonrot. Wij wisten dat al een tijdje. We hebben in het verleden ooit een offerte gevraagd aan een firma. En die kon ons een prijs geven van 50 euro de vierkante centimeter. We weten dat dat onbegonnen werk is om dit nog aan te pakken", zegt de burgemeester.


Ben Storme
Andy Debo