Nieuws

Res­tau­ra­tie­wer­ken The Grand in Nieuw­poort gestart

2023-04-27 00:00:00 - Restauratiewerken The Grand in Nieuwpoort gestart

In Nieuwpoort zijn de restauratiewerken gestart aan het voormalige hotel 'The White Residence'. Het is een belangrijke fase in de metamorfose van het gebouw tot een appartementsgebouw.

Het voormalige 'Le Grand Hôtel' uit 1924, later bekend als de 'White Residence' in Nieuwpoort, zal binnenkort omgedoopt worden tot The Grand, een gebouw van ruim 70 appartementen. Er komt ook een bar en brasserie op de gelijkvloerse verdieping die toegankelijk zijn voor het grote publiek.

61 van de 70 appartementen al verkocht

Na afbraakwerken in het pand komt nu het startschot voor de restauratie van dit project. In samenwerking met aannemer Verstraete.team uit Roeselare wordt het gebouw de volgende maanden gestript. Vanaf september 2023 zullen de funderings- en ruwbouwwerkzaamheden van start gaan.

's)

Ondertussen loopt ook de verkoop van de appartementen. “Reeds 61 van de 70 appartementen zijn al verkocht nog voor de werken écht van start zijn gegaan. Dat bewijst dat er veel vraag is naar duurzame appartementen in een historisch kader op een toplocatie”, zeggen Johan Vandendriessche en Thibaut De Vos van Managing Partners bij VDD Project Development. 

Nobelprijs voor architectuur

Erfgoedontwikkelaar VDD ging voor het ontwerp van The Grand in zee met architectenbureau David Chipperfield Architects. De oprichter van het bureau David Chipperfield won recent nog de prestigieuze Pritzker Architecture Prize 2023, ook bekend als de 'Nobelprijs voor architectuur'.

2023-04-27 00:00:00 - Restauratiewerken The Grand in Nieuwpoort gestart - the_grand_nieuwpoort_restauratie.jpg
De redactie