Nieuws

Res­tau­rants maken eten voor zorgmedewerkers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het zorgpersoneel, dat zelf keihard moet werken momenteel, kan elke duwtje in de rug gebruiken. Bij het klaarmaken van het eten bijvoorbeeld. Onder de slogan ‘Feed the nurses’ kookt een aantal chefs van Brugse restaurants maaltijden voor de zorgmedewerkers van woonzorgcentra.

Het initiatief is ontstaan in Antwerpen. Verschillende restauranthouders en leveranciers slaan de handen in elkaar om de zorgverleners te ondersteunen. Meer dan 600 maaltijden hebben ze al klaargemaakt, ook voor de brandweer en andere mensen, die nu met de coronacrisis de handen meer dan vol hebben. Momenteel zijn er drie restaurants die meewerken, maar alle beetjes helpen.

Nils Proost (Petit Cuistot): “In plaats van stil te zitten, vatte ik het plan op om iets te doen voor de mensen uit de zorgsector. Ik heb een schoonzus en een schoonbroer die arts zijn en een schoonzus die spoedverpleegkundige is. Ik kan met mijn eigen ogen zien hoezeer die mensen dezer dagen onder druk staan. Door de impact van het coronavirus zijn hun dagen nog langer en zwaarder dan normaal. Stilaan begint het allemaal serieus door te wegen en dus wil ik de spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag op mijn manier helpen: door hen krachtvoer voor te schotelen. En bij deze ook een warme oproep aan andere chefs om hetzelfde te doen, in hun eigen community.”

Koen Lagrou (Food Bazar) en Bruno Timperman (Bistro Bruut Brugge): “Dit project is zo schoon. Onze horecazaken zijn dicht, dus de vrijgekomen tijd gebruiken we om het verplegend personeel in West-Vlaamse zorgcentra een hart onder de riem te steken.”

De redactie

Taalfout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?