Nieuws

Ram­kra­kers pro­be­ren optiek­zaak te bero­ven, maar dat mislukt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Waregem hebben ramkrakers geprobeerd een optiekzaak te beroven, maar dat is mislukt. Tot vier keer toe beukten ze midden in de nacht met een zware wagen in de etalage. Er is veel schade, maar ze maakten dus niets buit. 

Uitbater Mathieu Verhamme was vanmorgen nog onder de indruk van wat zijn zaak overkwam. Tijdens de ramkraak hebben de overvallers zelfs de straat geblokkeerd. "Ze hebben dat gedaan met een fietsrek. Dan zijn ze via de Windelsstraat achterwaarts tot aan onze zaak gereden. Dan zijn ze eerst drie keer, en uiteindelijk vier keer ingereden op het uitstalraam."


Ramkraak2

Na de derde poging zijn ze allemaal in de auto gestapt, om meer kracht te kunnen uitoefenen met de wagen. Maar zelfs dan zijn ze niet binnengeraakt. Ze hebben ten slotte ook nog gestampt tegen het raam. De buurman kwam daarop kijken wat er aan de hand was. 

"Toen de buurman kwam kijken beneden, hebben ze een wapen getoond. Om te zeggen. 'Blijf toch maar even binnen!' "

Mathieu Verhamme

Het inbraakwerende glas en het etalagemeubel zorgden ervoor dat de dieven niets konden meenemen. Nu is er enkel de schade. Mathieu is opgelucht dat er niet geschoten is. De politie onderzoekt de kraak, maar de daders zijn niet gevat.

Stefaan Kerger
Ben Storme