Nieuws

Psy­chi­a­trisch Zie­ken­huis Onze­lie­ve­vrouw Brug­ge krijgt twee nieu­we therapie-afdelingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het pychiatrisch ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge krijgt er twee nieuwe afdelingen bij. Het grote historische gebouw langs de Koning Albert I-laan breidt uit met een therapieruimte voor wie er verblijft en een nieuw therapiehuis voor consultaties en opleidingen. De bouw start nog dit jaar en zal alles samen ruim 30 miljoen euro kosten.

Ruim 350 mensen verblijven er om aan hun psychische kwetsbaarheid te werken. Maar tegelijk blijven de wachtlijsten lang. Daarom investeert het ziekenhuis nu ook in twee therapie-afdelingen voor patiënten die niet opgenomen moeten worden. Ze krijgen er de gepaste psychologische hulp of kunnen er terecht voor zinvolle dagbesteding. Zo komen er ook muzieklokalen en dansruimtes.

Algemeen directeur van het PZ Onzelievevrouw Herman Roose is blij met de bouw van het gebouw: "Niet alles in ondersteuning en behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg moet via verbale therapie gebeuren, of via consultatie. Het is belangrijk dat er ook ervaringsleren is en er ook danstheraptie of muziektherapie kan zijn, om mensen in hun behandeling te ondersteunen."


Jens Lemant
Jonas Debrouwere