Nieuws

Pro­vin­cie opent nieuw ont­haal­plein langs Dam­se Vaart in Brugge

Onthaalplein

In Brugge is langs de Damse Vaart een nieuw onthaalplein geopend. Daar kunnen bezoekers rusten, fietsbanden oppompen en kennis opdoen aan de hand van informatiezuilen. De regio is namelijk populair bij fietsers.

Het onthaalplein is aangelegd op het kruispunt van de Jules Van Praetstraat met het jaagpad langs de Damse Vaart. Aan de Damse Vaart werd een fietssnelweg ingericht die populair is bij recreatieve en sportieve fietsers. Zij kunnen voortaan ook terecht op het onthaalplein. Op het onthaalpunt zijn zitbanken, informatiezuilen en een fietspomp voorzien. Er werd daarvoor een houten platform aangelegd.

Lamme Goedzak

Ook de boot Damme-Brugge, de Lamme Goedzak, maakt gebruikt van deze omgeving. In samenwerking met de stad Brugge werd daarom voorzien in busparking voor de boot aan de Damse Vaart Zuid en wordt voor de voetgangers extra ruimte voorzien op het onthaalpunt.

Bij het ontwerp van het onthaalplein is rekening gehouden met de opmerkingen van omwonenden en andere burgers. Daarvoor werd in juni 2018 een infomarkt georganiseerd.

2023-04-20 00:00:00 - Lamme Goedzak vaart weer uit
Nieuws

Lamme Goedzak vaart weer uit

Belga
Ben Storme