Nieuws

Pro­test tegen nieuw bos in Wevelgem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het schepencollege van Wevelgem beslist morgen of Natuurpunt een nieuw bos mag aanplanten in de gemeente. Zo evident is dat niet, want er is protest. 

Omwonenden zijn bang dat de stabiliteit van hun huis in gevaar komt als acht hectare bos alle grondwater onttrekt. Bovendien neemt het bos het uitzicht weg, zeggen ze. Natuurpunt zelf ziet geen probleem.

"Wij hebben toen onze huizen moeten plaatsen op palen omdat er niet genoeg stabiliteit was voor ons huis. En nu vrezen we: men gaat 20.000 bomen planten, die nemen ongeveer 50 liter water op, dus dat het water zal onttrokken worden uit de bodem en dat de stabiliteit in gevaar komt", klinkt het.

De gemeente neemt morgen een belangrijke beslissing: levert ze een vergunning af, of niet? Als ze weigert eindigt hier het verhaal.

Bij groen licht volgt de weg naar een omgevingsvergunning.  De afgegraven grond voor de bosaanleg zou hier een speelberg van vier meter hoog  vormen. En dat ziet de buurt ook liever niet. Iemand heeft straks écht een kater van het Katerbos, de vraag is alleen nog: wie?

Lees ook:

2023-03-28 00:00:00 - Protest tegen nieuw bos in Wevelgem - katerbos01.jpg
Redactie