Nieuws

Pres­ti­gi­eu­ze expo­hal in Brug­ge maakt indruk op Open Wervendag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge kan het publiek vandaag kennismaken met Brusk, een nieuwe prestigieuze expohal in aanbouw van stad Brugge. Dat naar aanleiding van de 17e Open Wervendag. Meer dan 100 werven zijn vandaag te bezoeken. Brusk is meteen een van de grootste projecten in de provincie.

Op de indrukwekkende bouwwerf van Brusk in hartje Brugge, tussen Groeninge, Dijver en Garenmarkt, wordt duidelijk hoe groots er wordt gebouwd. Er is veel belangstelling van het grote publiek, dat hier voor het eerst kennismaakt met het nieuwe project.

Initiatiefnemer van Open Wervendag zijn de bouwsector en de Vereniging van Aannemers zelf. Embuild noemt de uitdagingen groot en pleit ervoor om overheidsinvesteringen in de bouw op te trekken. "Door technologie en innovatie worden we een aantrekkelijke sector die mee kan helpen om maatschappelijke problemen op te lossen, zoals de klimaatproblemen, de huisvestingsproblemen en mobiliteit", zegt Pedro Pattyn van Embuild.

De sector wijst ook op het groot tekort aan huisvesting en weet dat er dus veel gebouwd moeten worden de komende jaren. Duurzaamheid en betaalbaarheid worden cruciaal. Men wil ook tonen dat er veel aantrekkelijke jobs zijn in de sector, waar de arbeidskrapte groot is. 

Stefaan Kerger
Laurens De Jaegher

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.