Nieuws

Poli­tie over­mees­tert agres­sie­ve man in Brugge

2017-10-20 00:00:00 - Politie overmeestert agressieve man in Brugge

Een zwaar bewapende politie-eenheid kon afgelopen nacht een man oppakken die zich urenlang verschanste in een gebouw in de Brugse binnenstad.

De vrees was dat de man gewapend was en daarom werd zowel het speciaal interventieteam COBRA van de lokale politie als het POSA-peloton van de federale politie ingeschakeld. Er vielen uiteindelijk geen gewonden.

Neppistool

De agressieveling sloot zichzelf gisteravond op in de gebouwen van een mannenopvangcentrum in de Willemijnendreef in het centrum van Brugge. Hij verbleef daar al enkele weken en had zich al verschillende keren agressief gedragen.  Hij had ook doodsbedreigingen geuit en er waren verschillende keukenmessen verdwenen.  Daarom nam de politie geen enkel risico. De politie zette het kleine straatje af en ontruimde enkele omliggende woningen. De agenten slaagden er in om de mensen die nog in het gebouw aanwezig waren buiten te krijgen. De speciale interventie-eenheden trokken uiteindelijk rond middernacht de smalle straat in. De man kon overmeesterd worden. Hij bleek uiteindelijk een neppistool op zak te hebben.

Jan Van Maele