Nieuws

Plan­nen nieuw zwem­bad Wevel­gem voorgesteld

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Eind deze maand dient Wevelgem de aanvraag voor een omgevingsvergunning in voor de realisatie van een nieuw zwembad. Als alles goed verloopt, kan met de bouw gestart worden in juni 2019.

Het zwembad komt op de site van het sportcentrum, op het voetbalterrein aan de kant van de Moorselestraat. Het gebouw zal uit twee verdiepingen bestaan. Op de gelijkvloerse verdiepingen komen drie baden, waarvan het grootste 25 meter lang is en zes banen telt. Daarnaast is er een instructiebad, en een peuter – en recreatiebad met glijbaan. Op de bovenste verdieping komen er twee leslokalen en een cafetaria.

Het oude zwembad wordt pas afgebroken als het nieuwe open is. De nieuwe invulling van de site wordt nog onderzocht.

Nog meer nieuwe zwembaden op komst

Het nieuwe zwembad van Wevelgem is lang niet het enige dat er aan komt. Ook in Kortrijk en Ieper kijken zwemmers uit naar de opening van nieuwe zwembadcomplexen. Bellewaerde in Ieper bijvoorbeeld opent tegen de paasvakantie een nieuw indoor waterpark. En ook elders staan er nieuwe zwembaden in de steigers of zijn er tenminste gepland, in Oostende bijvoorbeeld, maar evengoed in Vichte, Blankenberge en Diksmuide. Het gros van die zwembaden werd decennialang geleden gebouwd, voldoet niet meer aan de normen of wensen van de recreant en is ronduit energieverslindend.

2019-01-09 00:00:00 - Plannen nieuw zwembad Wevelgem voorgesteld - kaartje_zwembad.png
Ben Storme