Nieuws

Beer­nem heeft weer een zwem­bad: een mijlpaal”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Beernem hebben ze na meer dan twee jaar eindelijk weer een zwembad. Het oude was tot op de draad versleten en gesloten. Vanavond opent, achter de sporthal, het nieuwe zwembad Droogenbrood. Dat heeft bijna 12 miljoen euro gekost. Morgen is er de grote opening.

Er werd vandaag nog volop gepoetst om het tegen vanavond piekfijn af te hebben. De intercommunale watermaatschappij Farys blijkt ook hier de zwembadspecialist om gemeentes te helpen met de investering. Patricia Waerniers, schepen van Sport Beernem: “Voor Beernem is het echt een hoogdag. Het is ook een mijlpaal in de geschiedenis dat we opnieuw een zwembad hebben. 52 jaar geleden openden we het Bloemendalezwembad in Beernem en nu hebben we het nieuwe zwembad Droogenbrood.”

“Voor Beernem is het echt een hoogdag."

Patricia Waerniers

En Beernem heeft een echte zwemcultuur. Twee jaar niet kunnen zwemmen in eigen gemeente was geen pretje. “We hebben een hele grote zwemclub en twee duikclubs. Daarnaast zijn er natuurlijk ook alle scholen en alle individuele gebruikers die het al zo lang gewoon waren om te kunnen zwemmen in eigen gemeente.”

Keuze voor sport, minder voor recreatie

Het zwembad Droogenbrood zal in een groot gebied sporters aantrekken. Ook inwoners van andere gemeenten zijn welkom. Zwemwater is schaars en een zwembad is voor een gemeente een forse investering. Jos Sipré, burgemeester Beernem: “Dat is heel duur. 11,7 miljoen euro. Dat is een hele hap uit ons budget.”

Het is een zwembad op maat voor Beernem geworden en duidelijk een keuze voor sport en beweging. Er is een officieel 25 meter-bad met 8 banen. Er is ook een instructiebad met een variabele diepte tot 3 meter 50 en ten slotte zijn er ook twee kleuterbaden.

Stefaan Kerger
Ben Storme