Nieuws

Pep­si­Co inves­teert 200 mil­joen euro in chips­fa­briek Veur­ne: 150 extra jobs’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Veurne investeert Pepsico meer dan 200 miljoen euro in zijn chipsfabriek. Die breidt uit en wordt meer duurzaam. 150 mensen kunnen extra aan de slag. Premier Alexander De Croo kwam vanmiddag op bedrijfsbezoek. Hij wou trouwens niet reageren op de klacht die hij indient tegen een radiopresentator van Waregem 1.

Het is de bedoeling dat de productie met 35% wordt verhoogd. De fabriek wordt groter, met een nieuw magazijn en betere faciliteiten voor het personeel.

Pepsico 3 veurne

Duurzamer en extra jobs

“PepsiCo beoogt het gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen met als doel haar broeikasgasemissies te verlagen met 75% en wil 8 keer minder leidingwater in het productieproces gebruiken tegen 2030”, zegt het bedrijf.

"Daarnaast zal PepsiCo ongeveer 150 nieuwe jobs creëren en verwacht daarmee het aantal werknemers in Veurne te laten groeien naar 800 medewerkers."

Politie de croo

Veel politie bij bezoek

Opvallend veel politie trouwens bij het bezoek van premier Alexander De Croo aan PepsiCo in Veurne. De premier wou trouwens niet reageren op de klacht die hij heeft ingediend tegen de radiopresentator van Waregem 1 na bedreigingen.

Nathalie Dewulf
Andy Debo