Nieuws
 | update 

Pre­mier De Croo dient klacht in tegen radio­pre­sen­ta­tor na oproep om hem neer te knallen’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een radiopresentator van de lokale radiozender Waregem1 heeft zich gisteravond zeer ongelukkig uitgelaten naar aanleiding van de zware aanslag op de Slovaakse premier Fico. Hij is geschorst.

Dit zijn z’n letterlijke woorden uit de uitzending, gisteren iets na 16 uur: "Aan al diegenen die overwegen om Alexander De Croo neer te knallen, maar dat niet durven wagen omwille van de beveiliging rond die vent, je ziet dat het mogelijk is hé om een premier neer te knallen. Dus ik zou zeggen, ga je gang maar."

De premier heeft een klacht ingediend tegen de presentator. Woordvoerder Barend Leyts: "Oproepen tot geweld is strafbaar. De klacht is ingediend bij de politie van Waregem. De premier zet zijn campagne wel verder."

De politie van de zone Mira heeft intussen een pv opgemaakt en heeft contact opgenomen met het parket. Stad Waregem laat op sociale media weten dat ze zich volledig distantieert van de berichtgeving van de zender Waregem1. 

Beluister het bewuste radiofragment hierboven.

Zender verontschuldigt zich en schorst presentator

Intussen heeft de zender de man geschorst. Waregem1 reageert ook op Facebook: "Er is gisteren een misplaatste uitspraak geweest op Waregem1 door een medewerker. Die dit ludiek bedoelde, maar zo niet is overgekomen. Het bestuur onderzoekt momenteel de zaak, maar wenst zich nu al te verontschuldigen voor deze uitspraak. Er zullen tevens stappen ondernomen worden om dit in de toekomst te vermijden."

Redactie