Noord-West-Vlaam­se zie­ken­hui­zen bun­de­len krachten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Acht ziekenhuizen en twee zorginstellingen bundelen voortaan de krachten in het ziekenhuisnetwerk Noord-West-Vlaanderen en Meetjesland.

Het gaat om het AZ Sint-Jan met campussen in Brugge en Oostende, AZ Sint-Lucas (Brugge), het AZ Zeno in Knokke-Heist en Blankenberge, het AZ Alma (Eeklo en Sijsele), AZ Damiaan (Oostende), het AZ West (Veurne) en twee revalidatiecentra KEI in Oostduinkerke en BZIO Oostende. De ziekenhuizen slaan de handen in elkaar om de patiënten in de regio beter te helpen. De overheid dringt al langer aan op een hervorming in het ziekenhuislandschap om de zorgkwaliteit te verbeteren.

KOM

De ziekenhuizen en instellingen hebben afspraken gemaakt dat ze op termijn niet allemaal dezelfde gespecialiseerde behandelingen zullen aanbieden zoals die voor de oncologie.   Die zullen gegroepeerd worden in een beperkt aantal ziekenhuizen.  Alle instellingen samen hebben zowat 10.000 medewerkers. Het netwerk kreeg de naam KOM, met als baseline ‘een zee van mogelijkheden’.   KOM staat voor ‘Kust‐Ommeland‐Meetjesland’

De redactie