Nieuws

Nooit eer­der zo veel volk op Roe­se­laar­se Batjes: 122.000 bezoekers

Batjes roeselare

Stad Roeselare

De Batjes in Roeselare hebben over de vier koopjesdagen zo'n 122.000 bezoekers gelokt. En dat een record: 3% meer dan de recordeditie van vorig jaar. Stad Roeselare is heel tevreden over het shoppingevenement.

"De Batjes blijven de hoogmis van onze shoppingstad", zegt burgemeester Kris Declercq. "Voor Roeselarenaars is het een jarenlange traditie waar je altijd oude bekenden tegen het lijf loopt. Maar ook van ver buiten Roeselare weten mensen de weg te vinden naar het uitgebreide programma."

"De Batjes combineren het plezier van shoppen met de magie van animatie en de smaak van de lokale horeca"

Sam Nuytten, voorzitter van de vzw Shopping & Centrum

Zaterdag populairste dag

Ondanks dat de stralende zon dit weekend op vrijdag en zaterdag hier en daar afgewisseld werd met een regenbui, vonden mensen van over heel West-Vlaanderen en daarbuiten de weg naar Roeselare voor de koopjes, muziek en gezellige sfeer, zegt de Stad Roeselaree.

"Over de vier dagen heen (vrijdag 21/6 - maandag 24/6) waren er zo’n 122.000 unieke bezoekers in het Roeselaarse stadscentrum. Gemeten volgens dezelfde criteria waren er vorig jaar ongeveer 118.000 bezoekers.

Zaterdag was de populairste dag met 36.500 Batjesgangers, min of meer hetzelfde aantal als vorig jaar. De zondag deed het dit jaar uitzonderlijk goed: er werden 32.000 bezoekers in het centrum geteld, bijna 8.000 meer dan de Batjeszondag in 2023.

De piekmomenten waren zowel zaterdag als zondag, tussen 15 en 16 uur."

Van waar komen bezoekers?

"Van het totaal aantal bezoekers over de vier dagen, kwam ongeveer de helft uit Roeselare zelf en zo’n 20% uit de buurgemeenten. Daarnaast mochten de Batjes ook heel wat bezoekers ontvangen uit Kortrijk (1.576), Torhout (1.509), Wevelgem (1.286), Ieper (1.134) en zelfs Gent (1.116)", blijkt uit de cijfers van Stad Roeselare.

"De Batjes combineren het plezier van shoppen met de magie van animatie en de smaak van de lokale horeca", zegt Sam Nuytten, voorzitter van de vzw Shopping & Centrum. "Het was heerlijk snuisteren in winkels en kraampjes vol unieke koopjes en de straten werden tot leven gebracht door straattheater, muziek en heerlijke geuren van lokale lekkernijen."

Batjes Roeselare
Nieuws

Batjes in Roeselare lokt veel volk

Andy Debo