Nieuws

3400 liter Roden­bach vormt tra­di­ti­o­ne­le start van de Batjes in Roeselare

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Roeselare zijn de Batjes traditioneel op gang getrapt met gratis 3400 liter Rodenbach. Sinds 1986 wordt er elk jaar wordt er ook een speciale bierpot gemaakt en deze keer staat die in het teken van de grote bezieler Rudi Ghekiere. 

Ghekiere was ook zelf aanwezig en kon het gebaar ten zeerste smaken, letterlijk en figuurlijk: "Ik vind het een ongelofelijk eerbetoon. Ik had het nooit verwacht dat ze uiteindelijk een bierpot zouden maken die naar mij verwijst. Ik heb dit nooit gevraagd, maar ik ben wel heel dankbaar dat ze dit gedaan hebben."

Ideale omstandigheden

Ook het weer zat nog eens mee en in combinatie met gratis Rodenbach kon het niet beter: "Dat is gewoon bijna de congé inzetten en genieten van de zomer. Deze sfeer kun je nergens anders vinden. Gratis een beetje alcohol, sfeer, muziek. Wat heb je nog anders nodig?", klinkt het ondermeer. 

De Batjes in Roeselare zijn nu definitief op gang getrapt. Tot en met 24 juni valt er heel wat te beleven in Roeselare met bijvoorbeeld een braderie en heel wat concerten. 

Rodenbach batjes Roeselare 2024
Rodenbach batjes Roeselare 2024 2
Stefaan Six
Brian Dewulf