Nieuws

Nieuw­bouw­pro­ject op Den Tir in de steigers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er kan binnenkort gestart worden met de bouw van 48 sociale huurappartementen aan de Oude Kortrijkstraat, beter bekend als De Tir, op Assebroek.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon heeft daar de stedenbouwkundige vergunning voor afgeleverd. De vergunning kadert binnen een overeenkomst, gesloten door de Stad Brugge met de Brugse Maatschappij voor Huisvesting en nv Cosimco. De sloop van de bestaande gebouwen en het bouwen van 48 sociale huurappartementen vormt een eerste fase van een woonontwikkeling op een projectgebied dat zich situeert tussen het voorplein en het buurtpark. Alle gebouwen van de voormalige schietstand worden gesloopt en er zullen 2 meergezinswoningen gebouwd worden.

De site staat sinds 2009 leeg.  De stad kocht die in 2010 aan. Het buurtpark werd ingericht als een avonturenpark. Voor het woonproject moest een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) worden opgemaakt. Het project omvat 48 wooneenheden, 92 fietsenstalplaatsen en 63 autostandplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

De redactie