Nieuws
 | update 

Moor­den­de land­bou­wer ris­keert jaar met uit­stel voor partnergeweld

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De landbouwer uit Waardamme bij Oostkamp, die half november 2022 zijn twee dochtertjes om het leven bracht, staat voor de correctionele rechtbank in Brugge terecht voor partnergeweld en de verkrachting van zijn ex. Ook vanuit de gevangenis bleef hij haar stalken. Nu staan ze voor het eerst sinds de moord oog in oog met elkaar.

Chris V. (45) verstikte op 16 november 2022 zijn twee dochtertjes Maud (8) en Ona (5) in hun landbouwhuis in Waardamme, bij Oostkamp.

De landbouwer probeerde te vluchten, maar werd gevat toen hij tegen een paaltje reed. Hij verwees naar de echtscheiding met de moeder van de kinderen, zijn ex, als motief voor de moorden.

Brieven uit de gevangenis

2023-03-03 00:00:00 - Vader die 2 dochters vermoordde, voor rechter voor verkrachting ex-vrouw
Nieuws

Vader die 2 dochters vermoordde, voor rechter voor verkrachting ex-vrouw

Op het assisenproces moet Chris V. nog even wachten, maar vandaag staat hij terecht in de correctionele rechtbank van Brugge. De moeder van Maud en Ona, de ex van de landbouwer, klaagt hem aan voor belaging, partnergeweld en verkrachting.

Het gaat om feiten in augustus 2022, enkele maanden voor de moord op de twee meisjes. De man sloeg zijn ex met een labelmachine op het hoofd. "Feiten waarvan mijn cliënt zegt dat het niet had moeten gebeuren. Dat is naar aanleiding van een ganse discussie over financiën geweest waarbij hij op een ogenblik zijn geduld verloren is. Dat is het, meer is er niet", zegt zijn advocaat Kris Vincke.

Jaar met uitstel

Ook later, na de moorden, bleef hij haar opbellen en brieven sturen vanuit de gevangenis. De vrouw neemt ook zelf even het woord in de rechtbank en vertelt dat ze nog altijd angstig is voor haar ex-man.

Het slachtoffer en het Openbaar Ministerie vragen wel geen staf voor de verkrachting. Het OM vraagt een jaar met uitstel voor het partnergeweld. De burgerlijke partij wilde deze zaak linken met de moordzaak op haar twee kinderen, maar daar ging de rechter niet in mee. "Dat is een andere zaak", klonk het. Vonnis is voor eind februari.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere