Nieuws

Vader doodt doch­ter­tjes van 5 en 8 jaar in Waardamme

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Waardamme bij Oostkamp zijn woensdagavond twee meisjes van vijf en acht jaar oud om het leven gebracht. De vader van de slachtoffers werd opgepakt.

De feiten speelden zich woensdagavond na 20.00 uur af in de Sijslostraat in Waardamme, een deelgemeente van Oostkamp. In een hoeve werden twee meisjes van vijf en acht jaar oud om het leven gebracht. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk.

Vader opgepakt

Het parket kan bevestigen dat gisteren in de vooravond in Oostkamp de levenloze lichamen werden aangetroffen van twee kinderen van 5 en 8 jaar. Het onderzoek loopt onder leiding van de onderzoeksrechter. De vermoedelijke dader is de vader van de slachtoffers. De dertiger kon na een zoekactie in de buurt opgepakt worden. Zijn verhoor zal meer klaarheid moeten scheppen over het motief, maar mogelijk lag een moeilijke echtscheiding aan de basis van de feiten.

De relatie met de moeder van zijn dochters zou enkele maanden geleden afgesprongen zijn.

"Lokale gemeenschap hard getroffen"

Burgemeester Jan De Keyser (CD&V) kan over de feiten uiteraard niets kwijt, maar benadrukt wel dat de lokale gemeenschap erg hard getroffen is. "Het verlies van twee jonge kindjes, en dan nog de wijze waarop, komt heel hard binnen. Deze nacht heb ik de mama en familie gesproken en haar alvast veel sterkte en moed toegewenst in deze zeer uitzonderlijke droevige omstandigheden." De burgemeester van Oostkamp trok ook al naar de school van de slachtoffers, waar hun klasgenootjes begeleid worden tijdens het rouwproces. Ten slotte bedankt De Keyser ook uitdrukkelijk de hulpdiensten en de school voor hun inzet.

In Waardamme en Ruddervoorde wordt geschokt gereageerd op de dood van twee zussen. Ook in hun school De Kiem, waar een rouwhoekje voor de twee meisjes is ingericht. 

2022-11-17 00:00:00 - Vader doodt dochtertjes van 5 en 8 jaar in Waardamme - whatsapp_image_2022-11-17_at_3.04.07_pm.jpeg
Belga
Redactie