Nieuws
 | update 

Mili­tair hos­pi­taal omge­to­verd tot soci­aal woon­pro­ject met 80 nieu­we woningen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het voormalig militair hospitaal in Brugge is helemaal omgebouwd tot een project van sociale huisvesting met 80 nieuwe woningen. Vanmorgen is het project officieel geopend.

Ooit was de militaire kazerne in Brugge, dicht bij Spermalie, omgeven door hoge muren. Tot na Wereldoorlog II deed het zelfs dienst als hospitaal voor officieren. Vandaag is het een open plek met veel groen en een 80-tal sociale woningen. De keuze om de site nieuw leven in te blazen, lag bij het Brugse stadsbestuur voor de hand.

“Nadat de militairen de site verlaten hebben, hebben we met het stadsbestuur besloten dat we hier sociaal wonen wilden realiseren”, legt schepen Franky Demon uit.

Sociale woningen brugge

Wachtlijsten

Na de restauratie zijn er meer dan 70 nieuwe sociale woningen gebouwd. Het is een mix tussen huurappartementen en kleine winkelruimtes. De woningen zijn intussen allemaal verhuurd, terwijl de wachtlijst ook aandikt.

“Het overgrote deel zal verhuurd worden aan kleinere gezinnen. Meestal in appartementen met een of twee slaapkamers, maar we hebben ook appartementen met drie slaapkamers.”

Koen De Craemer, directeur woonmaatschappij Vivendo

In de toekomst wil Brugge dit project nog op andere sites realiseren. Onder meer de marinebasis in Sint-Kruis wordt straks een parkzone met plaats voor sociale huisvesting.

305 BB RECHTS bouwmilitairhospitaal
Stefaan Kerger
Celien Tanghe