Nieuws

Doc­fest start met docu over Mexi­caan­se illu­stra­tri­ce, ze maakt met­een ook een gro­te muurschilderij

Muurtekening1

In het Sint-Franciscus-Xaverius Instituut in Brugge heeft de Mexicaanse illustratrice Mar Maremoto een grote muurschilderij gemaakt. Ze deed dat naar aanleiding van het filmfestival Docfest, dat vanavond start met een documentaire over haar.

Nog tot zondag worden op verschillende plaatsen in Brugge 10 documentaires getoond over maatschappelijk thema's.  Op het programma staat onder meer een reeks over illustratrices in verschillende landen. Mar Maremoto: "In Mexico is vrouwenmoord een groot probleem. Elke dag worden er vrouwen vermoord omdat ze vrouw zijn. De kracht van beelden, tekeningen en sociale media in de strijd tegen dit soort geweld, is heel belangrijk."

Muurtekening1
Muurtekening2
Muurtekening3

Tyne Van Dycke, Docfest: "De meeste films presenteren een sterk rolmodel of een sterke figuur. En ook mensen die vaak niet voldoende gehoord worden in de samenleving. Eigenlijk zijn het vaak mensen die activistisch zijn, die een boodschap willen overbrengen. Ik hoop dat de films bij het publiek iets losmaken en dat ze zich aangesproken voelen om zelf hun stem te durven gebruiken."

De redactie