Meer dan 42.000 garnaalkroketten geproefd tijdens Garnaalkrokettenfestival, maar wie heeft de beste?
Op vier dagen tijd zijn er tijdens het festival meer dan 42.000 garnaalkroketten geproefd in de Wellington Hippodroom. 6.850 bezoekers namen hun taak om de beste garnaalkroket van Oostende te verkiezen heel serieus, want zo goed als iedereen bracht een stem uit.
Vakjury
Er werd ook een vakjury samengesteld onder leiding van topchef Marcelo Ballardin van restaurant OAK, die alle garnaalkroketten blind proefde en een top 3 bepaalden. De winnaars mogen een jaar lang met veel trots de titel communiceren. De professionele jury verkoos Fort Napoleon, de publieksprijs ging dit jaar dan weer naar North.
“De korst van deze ronde kroket is mooi bros met daaronder een smeuïge vulling. Haar royale hoeveelheid garnalen wordt opgepept met een vleugje nootmuskaat.”
“Deze knisperende kroket met een jasje van gepofte panko steekt er echt bovenuit, ook de vulling is mooi consistent.”
Garnaalkrokettenfestival in cijfers
- 6850 verkochte tickets
- bezoekers uit 12 verschillenden landen, van Finland tot Italië
- 11 Oostendse restaurants
- 42.000 garnaalkroketten
- 800 liter frituurolie, die na het event gerecycleerd wordt
- 6181 pintjes
- 5842 glazen wijn
- 1996 glazen cava
- 5500 stemmen van het publiek en daarnaast 7 professionele juryleden
- 247 medewerkers