Nieuws

Mak­ke­lijk kajak­ken op de Leie dank­zij Dob­ber in Kortrijk

Dobber leie 1

In Kortrijk kunnen kajakliefhebbers op een makkelijke manier de binnenwateren verkennen. Het initiatief vult het bestaande aanbod van waterrecreatie aan zoals De Keper en Cruize46 (bootjes), Tankkd (watertanks) en Amanzie of SUPSUP CLUB (suppen).

De kajakverhuur van het bedrijf Dobber werkt volgens hetzelfde principe: je haalt de kajak met een QR-code uit de box aan de Handelskaai en kan meteen het water op. Er zijn 6 éénpersoonskajaks en 4 tweepersoonskajaks beschikbaar.

"Daar waar traditionele verhuur vaak tekortschiet op het gebied van flexibiliteit en gebruiksgemak, wil Dobber waterrecreatie toegankelijk maken voor iedereen", zegt stad Kortrijk. "Ze streven ernaar om mensen een spontane activiteit op het water aan te bieden, zonder gedoe bij reserveringen of betalingen. Dobber voorziet bovendien enkele voorstellen van mogelijke vaarroutes en bijhorende vaartijden."

Dobber leie 2

"Met Dobber ben je binnen één minuut het water op"

Sam De Smedt van Dobber: "Het boeken van een kajak is vaak omslachtig en de openingstijden zijn beperkt. Hierdoor ben je verplicht om ruim van tevoren te reserveren. Daar zocht ik een oplossing voor. Met Dobber ben je binnen één minuut het water op. Dat maken we mogelijk dankzij ons eenvoudig boekingssysteem en self-service lockers waar je je materiaal kan afhalen. Naast een kajak voorzien we je van al het nodige: reddingsvesten, peddels en een waterdichte tas om wat persoonlijke spullen mee op het water te nemen. "

"De kajaks van Dobber zijn de ideale aanvulling op het uitgebreide gamma van watertoerisme dat we al in Kortrijk aanbieden", zegt schepen van Toerisme Ruth Vandenberge.

"Het is een sportievere manier om vanaf het water onze binnenstad te verkennen. De aanlegsteiger komt vlak bij de nieuwe verlaagde Leieboorden, waar het na het kajakken zalig vertoeven zal zijn."

Praktisch

  • Waar? Dobber is te vinden aan de aanlegsteiger in de Handelskaai, ter hoogte van de Kasteelbrug.
  • Wanneer? Een kajak huren kan tussen mei en oktober, elke dag van 8 tot 20 uur
  • Hoe? Met een smartphone scan je de QR-code op het verhuurstation aan de Handelskaai, kies een tijdslot en reken online af. Daarna open je de locker met je smartphone en haal je het nodige materiaal uit. Berg je persoonlijke spullen op in de locker en start je avontuur. Let op: kinderen tot 14 jaar hebben volwassen begeleiding nodig.
  • Kostprijs? Voor 1 uur kajakplezier betaal je 15 euro (1 persoonskajak) of 19 euro (duokajak). Voor een halve dag betaal je respectievelijk 40 euro en 44 euro. Alle tarieven vind je op de website. Voor groepen of teambuildings wordt een voorstel op maat uitgewerkt.
Dobber leie 3
Redactie