Nieuws

Maai­ke uit Snaas­ker­ke is Bes­te Boekenjuf

2023-05-24 00:00:00 - Maaike uit Snaaskerke is Beste Boekenjuf

Maaike Verstraete, een leerkracht in het West-Vlaamse Snaaskerke, is de Beste Boekenjuf van 2023. Zij krijgt een boekenpakket met honderd boeken. 

De prijs voor Beste Boekenjuf/-meester wil waardering schenken aan leerkrachten die een concrete inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas. Dit jaar werden 61 boekenjuffen en -meesters aangemeld door leerlingen, ouders en collega's. Op basis van de motivaties van de inzendingen koos de jury bij een eerste selectie zes scholen uit. 

Leesplezier bevorderen

Maaike Verstraete, leerkracht in het vijfde leerjaar en beleidsondersteuner in gemeentelijke basisschool De Horizon in Snaaskerke, werd verkozen tot Boekenjuf 2023. Zij probeert met brede projecten het begrijpend lezen een boost te geven en leesplezier te bevorderen. "In mijn klas zoek ik naar balans en integratie. Een voorleesfragment kan de basis vormen voor een woordpakket. En een boek over infografieken is geknipt om medianen en gemiddelden aan te kaarten. Zo komt lezen elke dag aan bod", aldus de laureate. 

Daarnaast vielen nog twee andere leerkrachten in de prijzen: Lieselot Vannieuwenhuyse van vrije basisschool De Ooievaar in Poelkapelle  en Natalie Van Den Bergh van vrije basisschool Sint-Antonius in Liedekerke (Vlaams-Brabant). Ook zij werden beloond met een boekenselectie voor de schoolbibliotheek. 

Leesoffensief

De uitreiking van Beste Boekenjuf/-meester kadert binnen de acties van het Leesoffensief, een samenwerkingsverband tussen de departementen Onderwijs en Vorming, Cultuur, Jeugd en Media, en Welzijn dat erop gericht is zowel overtuigde lezers als niet-lezers aan te zetten tot leesplezier.

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.