Nieuws

Lijn­bus botst tegen ver­keers­licht in Ooigem

De lijn

Een lijnbus op de Expressweg in Ooigem, bij Wielsbeke, botste gisteren tegen een verkeerslicht, waarbij de bestuurder lichtgewond raakte.

Het incident vond gisteravond plaats op het kruispunt van de Expressweg en de Verbindingsstraat in Ooigem. De buschauffeur verloor de controle over het stuur en kwam in aanraking met een verkeerslicht. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De bestuurder liep lichte verwondingen op, terwijl de passagiers gelukkig met de schrik vrijkwamen.

Buschauffeur lichtgewond

De materiële schade is aanzienlijk: de voorruit van de grote accordeonbus barstte en de bumper vertoont een flinke deuk. De klap veroorzaakte schade aan de stuurcabine, waardoor de chauffeur niet op eigen kracht uit de bus kon komen. De brandweer moest assisteren om hem te bevrijden, maar zijn verwondingen bleken uiteindelijk licht te zijn.

Hinder voor avondspits

Het getroffen verkeerslicht liep eveneens aanzienlijke schade op: de paal boog helemaal door en de lampen vielen naar beneden. Als gevolg van het ongeval moest de Expressweg plaatselijk worden afgesloten, wat tijdens de avondspits aanzienlijke hinder veroorzaakte.

Emile Beeckman