Life­ti­me Achie­ve­ment Award voor Brug­se politiechef

2022-10-10 00:00:00 - Lifetime Achievement Award voor Brugse politiechef

In Brussel heeft korpschef Dirk Van Nuffel van Politie Brugge een ‘lifetime achievement award’ gekregen. Dat gebeurde op de uitreiking van de CPL awards in Le Plaza Hotel in Brussel. De CPL is een netwerkvereniging voor hogere leidinggevenden binnen de Geïntegreerde Politie.

"Om opmerkelijke projecten binnen de Belgische politiewereld meer onder de aandacht te brengen, organiseert de Circle of Police Leadership jaarlijks een gala-avond waarbij in diverse categorieën de prestigieuze CPL awards worden uitgereikt", zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Politie Brugge.

"Inzet voor integratie politie"

"Dat gebeurde vrijdagavond al voor het derde jaar op rij, in aanwezigheid van minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden en de top van de lokale en federale politie."

De korpschef van PZ Brugge die in juli 2023 met pensioen gaat, werd er dus gelauwerd voor "zijn jarenlange buitengewone bijdrage aan de geïntegreerde werking van de Belgische Politie."

Rijke carrière

Met een master criminologie én een master communicatiewetenschappen op zak, werkte Dirk Van Nuffel eerst jaren bij Binnenlandse Zaken als adviseur voor politie en veiligheid. Daarna werd hij 19 jaar lang achtereenvolgens korpschef van de gemeentepolitie in Knokke en de politiezone Damme/Knokke-Heist . Hij was rond de eeuwwisseling ook nauw betrokken bij de politiehervorming.

Sinds 2011 is hij korpschef van Politie Brugge nadat hij ook 10 jaar voorzitter was van de Vaste Commissie van de Lokale Politie.

"Nederig aanvaard"

Begin vorig jaar begon Van Nuffel aan zijn laatste mandaat bij het Brugse politiekorps.

“Ik aanvaardde deze award met enige nederigheid want politieleiderschap is een werk van velen in tijden van maatschappelijke verandering en tekorten aan personeel en middelen. Door de award op te dragen aan mijn generatie van politiechefs wees ik meteen op de grote uitdagingen die onze opvolgers te wachten staan.”

Redactie