Nieuws

Laat sei­zoen maar begin­nen’: bouw van strand­bars is begonnen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Eén zwaluw maakt de lente niet, maar als de ‘baigneurs’ of stranduitbaters in Blankenberge verschijnen, dan lonkt het seizoen. Vanaf 15 maart worden de stranden klaargemaakt voor de zomer. Traditioneel is Blankenberge elk jaar iets vroeger. Ook nu weer zijn de uitbaters van strandbars al volop bezig met de opbouw.

“Het gaat beginnen. Binnenkort gaan de strandbars open. We kunnen weer gezellig met ons beentjes onder tafel en daar genieten we van”, zegt Robert Abbeel, een tweedeverblijver uit Antwerpen.

Maar eerst is daarvoor wel een periode nodig van hard labeur. Er worden in Blankenberge op 20 dagen tijd maar liefst 13 beachbars opgebouwd. Gisteren waren ze hier met 14 mensen aan de slag.

"Dat is toch wel wat werk. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat."

Peter Demeyere van Beachbar Salita

“Dat is toch wel wat werk. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. We doen dat met een hele equipe”, vertelt Peter Demeyere, medewerker opbouw van Beachbar Salita

Erwin Renders van strandbar Bleu Beach slaat zijn tenten voor de 32ste keer op.

“Als je rekent van 15 maart tot 15 oktober. Dan ben je 7 maanden bezig. Dan heb je een beetje vrije tijd, maar dan is het echt wel een korte winter. Je moet ook rekenen dat we dan bijna dagelijks bezig zijn het onderhoud en herstellingen.”

Stefaan Kerger
Andy Debo