Nieuws
 | update 

Kind en Gezin laat ste­ken val­len”, ouders ten ein­de raad nadat ont­haal­moe­der moet sluiten

2015-09-01 00:00:00 - Kinderdagverblijf ontkent dat het kindjes ongelijk behandelt

Ouders van een twintigtal kinderen dat in kinderopvang Tante Jo in Deerlijk zit, zijn ten einde raad. De onthaalmoeder moet vanaf 2 februari verplicht sluiten van het agentschap Opgroeien, nadat "tekorten onvoldoende zijn aangepakt". De ouders gaan daar niet mee akkoord. "Ook de gemeente laat ons in de steek", vertelt een van de ouders.

Het agentschap Opgroeien heft de vergunning op van kinderdagverblijf Tante Jo in Deerlijk. Al op 26 mei vorig jaar lichtte het agentschap Opgroeien de ouders in over hun plannen om de vergunning in te trekken.

De onthaalmoeder moest dringend een aantal tekorten aanpakken, zoals het aantal kinderbegeleiders en de registratie van het aantal kinderen. Volgens het agentschap was de veiligheid van de kinderen niet gegarandeerd.

"Tekorten onvoldoende aangepakt"

Een jaar later blijken de tekorten onvoldoende bijgestuurd te zijn, volgens het agentschap Opgroeien. Daarom moet de kinderopvang vanaf 2 februari sluiten.

De ouders van 22 kinderen zijn radeloos. "De onthaalmoeder baat al dertig jaar haar opvang uit. In het laatste jaar heeft ze drie klachten ontvangen, die te belachelijk zijn voor woorden", reageert een van de ouders.

2023-01-24 00:00:00 - Roeselare steunt kinderopvang met kwart miljoen euro - kinderopvang1.jpg
Nieuws

Deerlijkse kinderopvang moet sluiten: 'veiligheid van de kinderen niet gegarandeerd'

"Dat kan toch niet zomaar?"

"Onze onthaalmoeder heeft al verschillende controles gehad en steeds opnieuw kon ze bewijzen dat de "slechte punten" veranderd werden naar goeie punten. Maar toch legt Kind en Gezin de lat steeds hoger. Dat kan toch niet zomaar?"

Volgens de ouder in kwestie laat ook de gemeente hen in de steek. "Ze zoeken noodopvang voor de baby's, meer kunnen ze niet doen zeggen ze. Wat met de andere kinderen?" Daarop repliceert de schepen dat de gemeente mee zoekt naar opvanglocaties. "Ik heb vorige week al contact opgenomen met partners in het kinderopvanglandschap en voor 17 kinderen zou er een oplossing zijn", zegt Louis Vanderbeken, schepen van Kinderopvang en Gezin.

De ouders zeggen dat ze het hier niet bij zullen laten.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere