Nieuws

Deer­lijk­se kin­der­op­vang moet slui­ten: vei­lig­heid van de kin­de­ren niet gegarandeerd’

2023-01-24 00:00:00 - Roeselare steunt kinderopvang met kwart miljoen euro - kinderopvang1.jpg

Ouders van een twintigtal kinderen dat in kinderopvang Tante Jo in Deerlijk zit, moeten op zoek naar een andere crèche. Het agentschap Opgroeien heft de vergunning op, en dus moet de kinderopvang tegen februari dicht.

Al op 26 mei van vorig jaar lichtte het agentschap Opgroeien de ouders in over hun plannen om de vergunning van kinderopvang Tante Jo in te trekken. Om de sluiting te vermijden moest de kinderopvang dringend een aantal tekorten aanpakken. Het ging onder meer over het aantal kinderbegeleiders. Zo was er bijvoorbeeld geen actief visueel toezicht wanneer de kinderen slapen. Volgens het agentschap was de veiligheid van de kinderen niet gegarandeerd.

Onvoldoende bijgestuurd

Een jaar later blijken de tekorten onvoldoende bijgestuurd te zijn, en dus moet de kinderopvang nu sluiten. De uitbater van de opvang reageert enkel schriftelijk:

“Het gaat over het mogelijkse einde van mijn 30-jarige levenswerk. Het feit dat de kinderen van in het begin nu zelf met hun kinderen naar de opvang komen is een teken van vertrouwen en steun. Deze steun voelen we ook hard bij alle ouders. Dat geeft ons moed.”

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Celien Tanghe