Nieuws

Maar liefst 20 kerst­kind­jes gebo­ren in onze provincie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het was een drukke Kerst op de verschillende kraamafdelingen in onze provincie. Er zijn maar liefst 20 kerstkindjes geboren. 6 daarvan in het AZ Groeninge in Kortrijk. Opvallend, in Oostende en Ieper waren er geen.

Het was allesbehalve een stille kerst op de kraamafdeling van het AZ Groeninge ziekenhuis in Kortrijk. Ze verwelkomden maar liefst zes kerstkindjes. De kleine Livano besloot z’n mama’s enkele weken vroeger dan verwacht te verrassen. Chelsey Mertens en Tatyana De Vriendt: “Het is al voor ons bijzonder om mama op zich te worden, dus. Maar om dat dan nog een keer te kunnen doen op Kerst, ja, dat is gewoon fantastisch. Het is het mooiste cadeautje dat we konden hebben.”

Kerstkind2

Ook Kelly Stamper en Joachim Verhamme moesten het kerstdiner aan zich voorbij laten gaan. ”We mochten nog zoveel missen, zolang de baby er was, vergeet je dat allemaal en is dat een moment dat je even euforisch bent en echt uitstraalt van contentement. Zelfs een mens met een grote mond, heeft dan wel op dat moment een klein hartje en toch een traantje gelaten, dus. “

Ook speciale dag om te werken

De vroedvrouwen van het AZ Groeninge hebben dit jaar al 1.735 baby’tjes op de wereld gezet, maar de kerstkindjes zijn toch extra speciaal. Lisa Vermeersch en Sabrine Defoort, vroedvrouwen: “Een keer dat je thuis vertrokken bent, is dat dan inderdaad heel speciaal om op zo’n dag te werken. De mensen vinden dat ook meestal wel. Het is ook een andere sfeer. De mensen vinden dat meestal ook wel speciaal. Sommige zeggen ‘We hadden liever geen kerstkindje gehad’, maar meestal vinden ze dat dan toch nog wel leuk.”

De datum is alvast makkelijk om te onthouden. En zo wordt het kerstfeest voortaan elk jaar extra groot.

Celien Tanghe
Ben Storme